Idea Party Pack Sempena Amani Turns 6

November 07, 2017
Assalamualaikum semua!

Korang pernah buat party pack tak? Party pack atau goodies ni dibuat untuk diberikan kepada tetamu untuk sesuatu majlis. Dah menjadi trend sekarang ni kan semua majlis orang buat goodies seperti di Majlis Perkahwinan, Majlis Aqiqah, Sambutan Hari Lahir, Majlis Kenduri Doa Selamat dan sebagainya.

Party Pack Untuk Sambutan Hari Lahir Amani & Qisha yang ke 6 Tahun

Untuk hari lahir anak ke 2 Gee, Nur Amani yang ke 6 tahun pada 7 November, Gee rancang nak buat kat pra sekolah je. Kebetulan birthday Amani sama dengan kawan sekelas dia, Qisha. Gee pun rancang dengan Zu (mama Qisha) buat sambutan hari lahir mereka kat sekolah. Mama dia ni bakers tau! Sedap sangat kek dia buat. Sebelum ni dah banyak kali order kek dan juga tart. Birthday si sulung Arsyad sebelum ni pun Gee order kek dengan Zu. 

ARSYAD TURNS 7 :  <<< BACA SINI >>>

Owh kebetulan juga nama mereka sama! Nur Amani dan Qisha Amani. 

Gee ditugaskan untuk goodies dan Zu semestinya buat kek birthday. Hehe. Kat entry ini, Gee nak share apa yang boleh korang letak dalam goodies untuk sambutan hari lahir anak kat sekolah. 

10 IDEA PARTY PACK ATAU GOODIES BIRTHDAY

1. Air kotak
2. Kek atau Muffin
3. Snack
4. Jeli
5. Small toys
6. Alatulis ( buku nota, pen, pensel warna dan sebagainya )
7. Keychain
8. Gula-gula
9. Biskut
10. Party kit ( Belon dan Topi )

<< Senarai 1 - 4 Gee dan Zu pilih untuk dijadikan goodies untuk sambutan hari lahir Amani dan Qisha kat sekolah >>

Idea goodies ni bergantung juga pada bajet kita yang merancang majlis. Tak perlu nak beli yang mahal-mahal di luar kemampuan. Buat setakat yang ada sahaja ye. 

5 TIPS PEMILIHAN GOODIES

1. Elakkan terlalu banyak makanan ringan.
2. Goodies perlu diletakkan di dalam plastik yang mudah dibawa oleh kanak-kanak.
3. Periksa semua tarikh luput di setiap makanan dan minuman.
4. Elakkan bagi goodies yang mudah pecah.
5. Disyorkan memberi makanan yang kering dan mudah di makan oleh kanak-kanak.

Siap goodies! Tunggu majlisnya pulak. Semoga majlis hari lahir Amani & Qisha berjalan dengan lancar kat sekolah. Amin.



23 comments:

  1. Perkongsian yang ohsem.. sesekali anak-anak dapat goodies ini, mereka rasa seonok sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..salah satu keseronokan anak-anak bila pergi ke sesuatu majlis adalah dapat goodies!hehe

      Delete
  2. Allhamdulillah... dah besar ye amani... selamat berpacking gee

    ReplyDelete
  3. Waaaa bestnyaaaa. Happy birthday Amani. Moga membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah ye :)

    ReplyDelete
  4. pernah buat untuk kenduri kahwin makcik. Letak dadih dengan air kotak je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa dadih pun sedap!okey lah tu bagi dadih & air kotak!hehe

      Delete
    2. haa dadih pun sedap!okey lah tu bagi dadih & air kotak!hehe

      Delete
  5. seronokkk! kita selalu blurr.Lastly..celeb kat rumah aje. hihihihi..thnks Geee sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ina biasa buat kat rumah aje..kebetulan sambut dengan kawan, boleh buat sekali kat sekolah..haha

      Delete
    2. aah ina biasa buat kat rumah aje..kebetulan sambut dengan kawan, boleh buat sekali kat sekolah..haha

      Delete
  6. Happy birthday Amani. Best sangat party pack ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you!!best kan!kita pun suka dapat party pack!haha

      Delete
  7. budak2 pasti seronok dapat goodies tu. :D

    ReplyDelete
  8. Aamiin.. buat belum lagi tapi pergi beli barang2 nak buat tu pernah. Apapun happy b'day Amani.

    ReplyDelete
  9. suka sgt goodies ni..kalau budak2 lgi lah suka kan...

    ReplyDelete
  10. best jugak idea ni..hehe saya datang follow sini.. salam kenal sis :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.