Day 1 Public Transport Trip : Aqil's First Flight

by - November 18, 2019

Day 1 Public Transport Trip : Aqil's First Flight | Finally! Setelah beberapa bulan booking tiket murah Air Asia ! Al maklumlah Sis Gee anak empat! Bila time promo baru berbaloi-baloi jimatnya!


Idea untuk PUBLIC TRANSPORT TRIP ni berjaya direalisasikan apabila masa promo tiket flight Air Asia serendah RM12 je untuk domestik. Murah gila kot! Tangkas terus bagitau rumet & adik beradik yang lain nak join tak trip guna public transport. Nak lagi best dan disebabkan tiket flight murah gila, kami tambah destinasi ke dua iaitu Pulau Pinang.


Aqil's first flight! 16hb November 2019, flight 1745 dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur. Flight on time. Aqil sangat excited! Semua excited sebenarnya including ibu! Haha! Cumanya, ni pengalaman Aqil yang pertama. So semua ni baru untuk Aqil. Bila tengok aeroplane besar depan mata, terujalah bongsu tu.


Abang & kakak dah banyak kali travel dengan Air Asia dulu. Destinasi ke Kuala Lumpur & Kuching. Ardini sebelum ni pernah fly dengan Wan ke Kuala Lumpur jugak dengan Air Asia & MAS.


Sepanjang masa dalam flight si Aqil & Ardini bersembang! Drama semestinya ada sebab nak duduk tepi tingkap! Bergegar satu flight dengar suara diaorang. Bertabahlah!


Alhamdulillah, flight sampai awal 10 minit dari jadual. Cuaca hujan bila masuk Kuala Lumpur. Ada jugak rasa bergegar tapi semua okay je.

Nama pun PUBLIC TRANSPORT TRIP! Sampai di KLIA2 terus ke kaunter tiket bas untuk ke KL Sentral pula. Ni memang dalam perancangan sebabnya nak bagi diaorang merasa naik bas juga. Haha!


Tiket bas RM12 untuk dewasa, RM6 untuk kanak-kanak. Bas ada banyak je. Lepas beli tiket terus naik bas sebab memang bas dah menunggu. Bas selesa & free seated! So sekali lagi diaorang semua nak duduk tepi tingkap!😂


Nasib baik banyak seat kosong, so ada banyak seat. Bas jalan on time. Kami beli tiket jam 1905 camtu.. Bas jalan 1915 on time seperti dalam tiket.

Bas ke KL Sentral. Kat situ abang ipar pick up. Kalini bukan public transport okay! Haha!


So malam pertama menginap di rumah kakak sebab esok nak travel sekali. Done DAY ONE PUBLIC TRANSPORT TRIP!

Gee sambung next entry DAY TWO pula nanti okey!
#publictransporttrip
#sisgeejalanjalan
#sisgeefamilia

You May Also Like

11 komen

  1. ala bestnyaaa.. murah giler tiket flight!

    ReplyDelete
  2. Nampak wajah teruja anak- anak tu semua...seronok diorang kan...

    ReplyDelete
  3. Awal korang start trip. Ponteng sekolah ye..
    Happy Holiday!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa ponteng minggu last takpe kan!hahahahhaah

      Delete
  4. hari tu pun sempat grab tiket ke sabah utk next year.. :)
    happy holiday!

    ReplyDelete
  5. You make so many great points here that I read your article a couple of times. Your views are in accordance with my own for the most part. This is great content for your readers. Latest Sims 4 Downloads : Showing 9113 items. Customise your view with Compatible mode, Featured uploads, Favourites and more! sims 4 news

    ReplyDelete
  6. happy holiday gee ! nanti ada tiket muroh kita beli lagi ye. hahaha. boleh g trip sama nanti.

    ReplyDelete