Movie Review : VENOM Watak Alien Yang Menghiburkan

by - November 02, 2018

Assalamualaikum 💚

Aktiviti dihujung minggu bersama keluarga salah satunya adalah movie time. Untuk Venom ni Gee booked tiket last minute sebenarnya. 1st choice nak tengok Paskal tapi wayang timing yang nak dah full! So bila tengok trailer Venom rasa macam best pulak! Haha!


Meh Gee share sedikit info pasal Movie Venom ni kot korang pun teringin nak tengok sementara ada lagi ditayangkan kat pawagam sekarang ni.


Filem:
Venom

Pengarah:
Ruben Fleischer

Genre:
Aksi, Seram & Fiksyen

Pelakon :

Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Marcella Bragio,
Woody Harrelson, Jenny Slate, Mac Brandt, Ron Cephas Jones & Etc.


Sinopsis Ringkas : Movie ni mengisahkan si hero Eddie Brock yang bekerja sebagai seorang wartawan. Namun segalanya berubah buat Eddie apabila dia telah terlibat dalam penyiasatan terhadap Carlton Drake, seorang bilionair yang juga seorang pencipta genius dan ketua Life Foundation.

Venom ni merupakan makhluk asing yang menumpang di dalam badan Eddie. Yang bestnya si Venom ni mempunyai watak yang kelakar! Konfliknya bila Venom ni side baik gaduh dengan simbiot atau alien yang jahat. 


Overall boleh rating 4/5 stars. Awal-awal sedikit bosan dan krik krik krik. Tapi bila dah nampak si Venom tu memang syok lah sebab skrip venom tu kelakor! Haha!


So, korang yang dah tengok Venom best ke tak?

You May Also Like

6 komen

  1. Belum berjaya tengok lagi.. baru nak gi..

    ReplyDelete
  2. aduhaii banyaknye movie x tgk lgiiii

    ReplyDelete
  3. x berkesempatan nak tgok sbb x de cineplex di KB.

    ReplyDelete
  4. dop lagi.. jangan hasut aku. hahahaha

    ReplyDelete
  5. Lama dah ke pawangan gee.. Encik suami busy hahahaha.. Nampaknya kena tunggu online la

    ReplyDelete