Lepak di Ikea Cheras Bersama Blogger Mek Yunie dan Mommy Cici

by - November 26, 2018

Lepak di Ikea Cheras Bersama Blogger Mek Yunie dan Mommy Cici | For the first time Gee dapat berkenalan dengan lebih dekat dengan blogger Mommy Cici. Al kisahnya trip Gee bersama blogger Mek Yunie haritu, kami merancang nak makan - makan di Ikea lepas bersuka ria di Bangi Wonderland Waterpark. Since jadual pun kosong, dan kami adalah peminat meatball Ikea plus Ikea pulak segan segan nak buka cawangan di Pantai Timur, maka kami decide nak lepaking je kat Ikea makan - makan sembang - sembang. Terfikir jugak lagi bagus kalau dapat jumpa blogger lain kat Ikea tu. Tapi ramai yang tidak berkelapangan. Cuma sorang aje yang free iaitu Mommy Cici yang dikatakan agak rapat jugak dengan Mek Yunie.



Sampai di Ikea Cheras, as usual, tempat makan wajib full house! Tambah - tambah kami pergi Sabtu. So sedia maklum weekend di Ikea memang crowded tapi dont worry lah. Masa menunggu tak sama dengan kita menunggu order nasi goreng yang sejenis menunggu sejam baru siap tuh. Gee dari dulu salute sistem order makanan kat Ikea tuh. Sistematik!

Berkenalan dengan Ikea masa umur Arsyad baby dulu, since tahun 2010. Selalu kami pergi Ikea Damansara, cuma kalini cuba Ikea Cheras pulak. Environment sama je rupanya. Hehe.


Dah jumpa Mommy Cici, kami cari meja dan incik suami beratur untuk belikan makanan. Gee pun join beratur kononnya nak pilih kek, alih alih anak yang menang dapat pilih kek stoberi. Boleh je nak order kek favourite Gee iaitu kek coklat, cuma fikir balik tahan je nafsu selagi boleh. Haha! 



Kami makan meatball, chicken wing, spagetti bolognesse, dan strawberry cheese cake. Lama tak pekena!!



Sambil makan, sambil bersembang dengan Mek Yunie dan Mommy Cici. Cuma, tak dapat nak sembang rancak sangat bila ada anak - anak kecik kat kawasan ramai orang ni. Kena fokus kat anak jugak. Nak handle diaorang makan lagi. Nak spend quality times dengan mereka lagi. Tapi semuanya berjalan dengan lancar walaupun Ardini hampir sesat!! Yes! Ardini buat hal sebab dia gi main kat mini playground dalam restoran ikea tu sengsorang. Adeh! Alhamdulillah Gee jumpa dia kat tepi playground dengan sorang kakak yang jaga dia dan staff Ikea yang hampir - hampir nak buat announcement kat kaunter servis. Syukur!



Done makan dengan nikmat dan kenyang, kami pun nak start window shopping dalam Ikea. ( Kononnya!). Kan Mek? Hahahahahah! So kami split. Bila terjumpa balik tengok masing - masing bawak troli Ikea yang berisi. Eh! #sistakkuat . Hahahahaha!


Nice meeting you Mommy Cici!! Thank you sudi luangkan masa untuk kami di Ikea! Next time datang Ganu, jangan lupa roger - roger wokeh!! Boleh lepaking makan sotong celup tepung dengan keropok lekor pulak! Siapa nak join sila pm tepi. Eh! Haha! 

Thank you Mek Yunie & Mommy Cici! 💜


You May Also Like

23 komen

  1. Wah, menarik. Tak pernah lagi jejal mana2 ikea ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try pergi..hehe..makan best..cuci mata pun best!kalau dapat sopim lagi best!haha

      Delete
  2. Replies
    1. haa boleh makanan favourite mau tak happy!haha

      Delete
  3. mase g takdop list nk beli. bila g ado pulok list. panjang pulok tu. hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  4. Syok tu dating sambil makan meatball IKEA! Setahun doh husniey dok makan 😪

    Kena bunyi ke tuan suami ni dengan harapan dia bawak kita ke sana sebelum habis tahun ni. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha!!sama lama dop pekena!!apa lagi cepat jeling jeling orang sebelah!hahaha

      Delete
  5. Wahhh Sis Gee jumpa di Ikea Cheras kali ni.. Tentu seronok kann dapat bersembang sambil makan-makan..

    ReplyDelete
  6. Bestnya sekali sekala berjumpa sesama blogger :)

    ReplyDelete
  7. Ramai org suka makan meatball ni kan..

    Cici pernah jumpa.. Mek belum lagi.. Ada rezeki bila2 blh jmpa mek dgn gee pulak

    ReplyDelete
  8. gambar last tu blogger tu ya..bestnya

    ReplyDelete
  9. Bestnyaaa dpat lepak sama2. Kita bila lak nk lepak sekali. Heee

    .dapnyaaa meatballl..

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya. Next time roger2 lah ana. Boleh join sekaki.

    ReplyDelete
  11. 3 blogger berjumpa..nanti giliran rabia pulak dpt jumpa kak gee kak yunie

    ReplyDelete
  12. syoknya pergi ikea kita dop sampai lagi ni.. gee tolong bawa g boleh hahaha

    ReplyDelete