Tema Baju Raya Warna Apa Tahun Ni??

June 07, 2018
Eh dah tak lama nak jumpa dengan Syawal kan? Lagi seminggu! Korang mesti dah siapkan baju raya untuk keluarga dah kan? Gee ni selalu last minit walaupun sentiasa berazam nak settle baju raya awal - awal namun apakan daya. Memang akan jadi last minit jugak!!


Korang tema warna apa tahun ni? Beberapa hari lepas di kala kebosanan, saja je Gee google tengok warna - warna tema ni. Bila jumpa rasa makin syok pulak. Mungkin warna ni salah satu terapi stress or minda or whatever lah, tu pasal lama - lama makin seronok duk menggoogle warna yang cantik - cantik ni.


Yang menariknya, nama warna tu pelik - pelik sangat!!! Kita nampak pink, peach, biru, hijau je kan. Tapi tengok gambar yang Gee share tu. Hahhahaha! Ada Rose Quartz, Pantone Serenity, Snorkel Blue dan macam - macam nama!! 

Nampak macam unik kan warna - warna ni? Kalau buat tema kawen pun cantik! Tapi hakak dah kawen lah dik..Anak hakak dah 4 orang! Hahaha! Takpe korang ambil buat inspirasi buat theme colour birthday party ke, anniversary celebration ke, farewell party ke, kenduri aqiqah ke.. Asyik duk tema warna sama je kan, sesekali cari colour yang rare sikit baru gempaq!! haha!


Tema raya Gee dan family tahun ni Mix & Match Colours! So nantikan update Gee di Instagram dan Facebook di pagi raya nanti! Hehe. Hopefully menjadi teknik matching warna yang berbeza ni. Bosan jugak warna sama sedondon je tiap - tiap tahun. So kita buat lain macam sket tahun ni. Hehe.


Sejuk tak mata memandang tengok gambar - gambar ni? Hehe. Korang nak tengok lagi warna - warna yang rare? Pi google wokeh! Terapi stress! Hahahha! 


Korang team warna apa tahun ni?

13 comments:

  1. Tahun lepas tema biru.sedondon pulak warna dgn umi & ayah.tahun ni lain tema2.nanti rabia post dlm ig.

    ReplyDelete
  2. Saya pula ni kali pertama beraya dengan warna sedondon, kalau tak memang mix dan match. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedondon pun lawaaa...baru nampak family mana yang datang beraya. hihi

      Delete
  3. mcm ada satu kaler dalam gmbr tu. hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...lawa belaka kaler kat atas tu..mana satu ehhh..hahaha

      Delete
  4. cantiknyaa Kak Gee.. tp kali setiap tahun mmg takda tema hahaha

    ReplyDelete
  5. warna kain langsir rumah..adoi la..haha

    ReplyDelete
  6. tak ada tema dalam senarai di atas

    ReplyDelete
  7. cantiknya warna-warna lembut tu... suspen jer nak tgu gee mix n match camana tu... hehe

    ReplyDelete
  8. Lawa-lawa warna dia.. Soft je.. Sha tema merah tahun nie.. Awal dah settle..

    ReplyDelete
  9. memang akan jadi persiapan last minute jugak ahaha.. tapi itu yang seronok sebab kalut2 nak beli macam2 terasa sangat nak raya hehe..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.