12 Ciri Pemimpin Idaman Sis Gee

May 01, 2018
Bersempena mood nak pilihanraya ni kan, rajin pula daku buat senarai Pemimpin Idaman ni. Kalau nak bercerita bab politik, i ols tak berapa minat tapi bila bercerita bab pemimpin tahulah i nak pemimpin camane. Kikiki. 

Untuk pengetahuan korang, ni kali ke dua Gee mengundi. Haaaa boleh agak dah kan usia Sis Gee ni ? Akak dah tua lah dik dik oi.. Hahahaha!

Jomlah kita tengok agak-agaknya apakah ia 12 Ciri Pemimpin Idaman daripada Sis Gee ni ye?

1. Sporting

2. Pemurah

3. Suka Travel

4. Warak

5. Kaya

6. Penyabar

7. Family First

8. Low Profile

9. Pembersih

10. Rajin

11. Menepati masa

12. Baik Hati

Tak perlu nak huraikan dah ciri - ciri tu kan?Semua mesti dah faham dan sedia maklum apakah benefit yang kita dapat sekiranya diberikan pemimpin yang mempunyai ciri - ciri tersebut. hahaha!

Korang balik kampung tak mengundi nanti? Bagi korang lah kan, kebanyakan kita pilih parti atau pemimpin eh? Eh terbicara politik pulaks! Haha!

Apa apa pun undi kita, jangan sampai pecah belahkan hubungan kita sesama manusia. Yang drive balik kampung, semoga korang selamat sampai ke destinasi. Yang balik dengan public transport, jaga diri sepanjang masa wokeh! Peace!

5 comments:

  1. Hii. Tak sabar nak mengundi ni. FIrst time kata. EXcited terlebih :D

    ReplyDelete
  2. Tak sabar nak balik mengundi. Pilih pemimpin yang berjiwa rakyat.

    ReplyDelete
  3. pilih pemimpin yang boleh bawa kita ke syurga (untuk suami). pilih pemimpin untuk negara, bukan untuk setempat (PRU 14)

    ReplyDelete
  4. Susah jugak nak cari semua ciri0ciri idaman ni

    ReplyDelete
  5. cikma tgh pikir lagi nihh..ahahah..kertas undi kat tgn dah

    ReplyDelete

Powered by Blogger.