Biskut Sedap Jadi Milkbooster

October 23, 2017
Assalamualaikum & hi semua..

Entry kalini aku sangat teruja nak berkongsi dengan korang semua terutamanya kaum ibu yang menyusu & juga bakal ibu. Untuk pengetahuan semua, aku masih lagi breasfeeding ( bf ) anak ke empat aku, Muhammad Aqil yang berumur setahun 2 bulan. Yelah, dah nama pun surirumah kan, haruslah gunakan peluang ni untuk fully bf anak-anak. Ye dok? Melainkan terdapat kekangan masalah yang memang tak dapat nak bf anak, so itu lain cerita lah kan.

Bila anak semakin besar, aku punya supply susu terasa semakin berkurangan (mind set tak boleh fikir susu kurang).  Mungkin disebabkan penat, stress & pemakanan yang tidak teratur. Maka aku kena bertindak!Takkan nak beli susu formula pulak. Dah lah kau tak kerja, nak tambah beban incik suamikah?owh no!

Meh sini aku share dengan korang!Ada biskut sedap untuk kasi boost susu supply!Alhamdulillah. Seminggu aku makan, nampak perbezaan supply susu. Sebelum ni Aqil selalu menyusu lama. Bila kita tarik, dia meragam. Aku rasa mungkin sebab susu sikit. So bila aku cuba biskut ni, aku perasan supply susu cepat penuh! Menyusu malam pun sekejap je. Dah kenyang dia sambung tidur balik. Sakit pinggang oi kalau duk menyusu berejam-rejam.

Nak tahu biskut apa?Tadaaaa...

MILKBOOSTER COOKIES TWELVE OUNCES


TWELVE OUNCES MILKBOOSTER COOKIES BAR

Biskut ini terdapat dalam 3 perisa iaitu :
1. Molasses Oats
2. Double Choc Chunkie
3. Very Berry Blast

Since aku penggemar coklat, aku suka perisa DOUBLE CHOC CHUNKIE. Rasa macam biskut choc chips tu tapi ni ada lagi tambahan rasa lain seperti kelapa ( minyak kelapa dara ) yang membuatkan biskut ni lagi umphhh!Sedap!

Perisa VERY BERRY BLAST pulak untuk bukan penggemar coklat sebab ada rasa masam strawberry. Tapi kan walaupun aku ni die hard fan coklat tapi cookies perisa berry ni pun rasa sedap jugak wei!! Awal-awal aku warning better amek 2 perisa ni kalau nak order! Haha!

Lepas ni aku nak rasa yang perisa MOLASSES OATS pulak! Nampak menarik jugak!

SNACK TIME!

Apa yang menjadikan biskut Twelve Ounces ni sebagai MILKBOOSTER? Ramuan dan bahan untuk sekeping biskut adalah bahan yang terbaik yang mempunyai pelbagai khasiat dan semestinya membantu menambahkan kualiti serta kuantiti susu badan.

ANTARA BAHAN-BAHAN PREMIUM DALAM MILKBOOSTER COOKIES TWELVE OUNCES

DRIED APRICOT - Mempunyai vitamin A dan vitamin E di mana zat-zat ini akan meningkat sebanyak 25% apabila dikeringkan.

OATS - Merupakan bahan utama dalam penghasilan biskut milkbooster Twelve Ounces kerana oats mempunyai protein dan nutrisi yang lengkap yang membolehkan perut kenyang lebih lama. Di samping itu, Oats juga membantu mengurangkan kadar kolestrol dan menjaga tekanan darah.

GULA PERANG - Mempunyai mineral yang penting seperti kalsium, kalium, magnesium dan juga zat besi.

HABBATUS SAUDHA - Menambah kepekatan dan juga kualiti susu ibu.

MINYAK KELAPA DARA - Membantu menambah pengeluaran susu ibu dan menambah immune system baby.

FLAXSEEDS - Kaya dengan omega 3 serta membantu menambah lemak & kuantiti pada susu. Ini juga sangat elok untuk otak baby.

Itu baru di antara bahan-bahan premium tau!Banyak lagi bahan-bahan lain yang semestinya bahan terpilih & terbaik sahaja untuk menghasilkan sekeping biskut milkbooster Twelve Ounces ini. Ala sekali tengok bahan dia pun korang dah tahu khasiat serta keaajaibannya kan!

CARA PENGAMBILAN BISKUT MILKBOOSTER TWELVE OUNCES

Untuk permulaan, dicadangkan ambil 4 keping biskut sehari. Aku ambil 2 keping masa breakfast dan 2 keping malam. Ni untuk boost susu supply so nanti akan nampak kesan dia. Ada yang terus nampak susu supply bertambah dan ada jugak yang susu bertambah selepas 5 hari.

Bila susu dah macam banyak, boleh lah kurangkan dose macam aku makan 2 keping sehari untuk maintain supply susu. Amek 2 keping masa breakfast pagi tu. Sebab kalau amek sebelum tidur kan basah kuyup baju sebab susu banyak sangat. Hehe.

TESTIMONI GEE SENDIRI

Part ni aku excited nak share sebabnya biskut ni Alhamdulillah sangat membantu aku untuk tambah supply susu untuk Aqil. Susu cepat penuh. Kalau Aqil lambat menyusu, atau dia dah kenyang makan nasi ke kan, aku mula rasa bengkak susu. Bengkak susu ni menandakan susu kita banyak so tercapailah hasrat aku nak pump dan bagi kat Aqil nanti. Kalau keluar ke boleh standby susu dalam botol in case takde tempat nak breastfeed kan. Sebelum ni susu tak banyak so tak dapat nak pump simpan dalam peti. Alhamdulillah TWELVE OUNCES MILKBOOSTER COOKIES ni bagi penyelesaian untuk aku. Hehe.


MACAM MANA NAK ORDER?

Sekarang semuanya di hujung jari je kan. Urusan cod dan juga pos disediakan untuk mereka yang berminat nak order. Tunggu depan pintu je. Korang boleh terjah Instagram dan Facebook ini :



22 comments:

  1. Wow senang je la nak ambil milk booster dgn biskut saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah mama!pastikan biskut tu banyak khasiat untuk menjadi penggalak susu ibu..In syaa Allah..

      Delete
  2. Replies
    1. Rabia pun boleh makan ni..bagus untuk kesihatan..

      Delete
  3. xde alasan lg xtau ade milkbooster nii..terbaikk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..cuba yang terbaik untuk susukan anak sampai umur 2 tahun..

      Delete
  4. Bahan-bahan dia memang helok sangat untuk para ibu. Boleh bookmark dulu ni untuk kegunaan masa hadapan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ira!bahan-bahan yang terbaik sebab tu results pun Alhamdulillah...sangat membantu!

      Delete
  5. Replies
    1. sedappp...takpe gentleman pun bole buat snack!khasiat dia generally untuk semua peringkat umur tak kira lelaki atau perempuan..

      Delete
  6. milk bosster dengan biskut... senang sangat ni nak makan... cepat habis ni kalu beli sebungkus ngap saja x sedap dh habis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sheila..kena sorok dari budak-budak!hahahhahaha

      Delete
  7. Replies
    1. trylah mimi!boleh bagi more energy jugak!

      Delete
  8. wow. info berguna ni. mek pun igt nk ambik yang jenis cookies cam ni. insyaAllah susu akan cukup untuk anak kita. bukan untuk jimatkan duit semata, tapi susu ibu terbaik dari semua aspek, untuk bonding, untuk rahim kita dan juga untuk diri sendir (kurus skit) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mek!susu ibu yang terbaik untuk anak kita sehingga umur 2 tahun..in syaa Allah..

      Delete
  9. Bagusnya cookies ni. Alhamdulillah rezeki untuk Aqil :)

    ReplyDelete
  10. untuk yang bujang lagi boleh makan x? nampak sedap tu :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.