Tulang Belakang Blog Sis Gee

September 09, 2017
Assalamualaikum..
Salam sejahtera & hi semua..

Hari ni aku nak share sedikit info pasal aku & kisah di sebalik blog Sis Gee.

Nama panjang aku Nur Hazirah Mohd. Nama pendek aku Gee. Umur aku 3 series dah. Anak dah empat. Aku dari Terengganu. Kahwin pun dengan orang Ganu. hehe. Kisah cinta dari abang angkat & adik angkat. hahahaha. Dah tu je kot serba sedikit pasal aku.


Aku kenal blog dari tahun 2010 lagi. Dah lama kan? Boleh terjah blog lama aku kat << SINI >>

Mula-mula aku tulis blog aku lebih kepada nak simpan memory. Untuk anak-anak baca bila dah besar nanti. So dia akan tahu serba sedikit perjalanan, kisah suka, duka yang mereka lalui. Dulu aku tulis blog tanpa sebarang ilmu. Aku takde kawan blogger pun masa tu. Bila aku rajin & ada sesuatu yang nak dikongsi aku buat entry & publish. 

Masa tu PV aku belas-belas je. Kalau share kat facebook PV naik lah sikit. Tapi masa tu aku dikategorikan tulis blog syok sendiri. Tak feel mana. Entah.

Bila aku serius tulis blog?

Bila aku  jumpa blog SIS HAWA, aku tengok dia ada buat service design blog dengan harga yang sangat mampu milik. Maka sesuai lah dengan aku yang sekadar surirumah sepenuh masa ni kan. Aku terfikir, kenapa aku tak buat blog dengan serius so nanti dapat jugak income dari blog. Manalah tahu ada rezeki dari tulis blog kan. MASA TU AKU FIKIR NAK CARI DUIT LEBIH!

Aku pun whatsapp & pm Hawa di Facebook. Alhamdulillah Hawa jenis yang sangat friendly. Tak pernah kenal & jumpa tapi cara dia layan customer dia 10 bintang aku bagi. Masa tu nama blog aku ziraamani. So aku pun ambil keputusan untuk design baru blog aku. Disebabkan aku yang buat-buat pandai edit template blog maka kesan dia template blog aku huru hara. hahahahaha.

Maka aku ambil kira semua pendapat Sis Hawa untuk buat blog baru dengan follower baru memandangkan coding template blog lama sangatlah haru biru. Maka blog ziraamani bertukar ke MRS HAZEERA dengan jayanya.

Bila buat domain baru?

Dari Mei 2017 aku guna blog mrs hazeera sampailah Ogos 2017. Sepanjang 4 bulan dengan template blog baru aku jadi semakin semangat nak menulis, berkongsi, join segmen dari blogger lain. Dalam masa yang sama aku masih berhubung dengan Sis Hawa. Bila baca post Facebook Sis Hawa berkenaan domain, aku jadi teruja. Macam best pulak kan ada domain sendiri. Maka sekali lagi aku guna khidmat Sis Hawa untuk menguruskan pembelian domain & design blog.

Sekali lagi blog aku di make over kan oleh Sis Hawa. Menariknya kalini semua baru!A new me!Blog baru, follower baru, email baru, akaun baru!!Blog lama aku masih simpan sebab banyak memory aku tulis dalam tu. Nanti aku akan share kat sini sikit-sikit.

BESTNYA bila ada domain sendiri aku rasa lebih komited. Aku jadi makin seronok nak join segmen, contest, giveaway dari blogger lain. DULU aku fikir nak duit lebih je kan TAPI sekarang lain pulak aku fikir pasal blogging ni. Nak tau apa? Aku rasa satu kepuasan dengan tulis blog!Bilamana aku rasa penat & stress aku rasa blog tempat terbaik & terdekat dengan aku untuk aku menikmati 'ME TIME'. Aku suka baca cerita korang. Kisah pergi travel, dapat resipi yang mudah & simple, kisah teladan, kisah lucu, kisah inspirasi dan macam-macam cerita korang share kan. Aku suka baca semua tu.

Kat sini aku nak ucap million billion thank you to Sis Hawa for everything! Semua tips & kata-kata positif yang Sis Hawa bagi akan aku guna & praktikkan dalam dunia blogging ni. One day in syaa Allah, kita akan jumpa. Sekarang aku dah kenal beberapa blogger lain jugak. Tapi belum serapat aku & Sis Hawa. Hopefully korang sudi kawan dengan aku yang masih banyak nak kena belajar pasal blogging. (muka tak malu!hehe)

Siapa nak kenal lebih dekat dengan Sis Hawa boleh terjah blog beliau :

<<< WWW.SISHAWA.COM >>>


Semoga Sis Hawa terus maju & sentiasa dimurahkan rezeki.

Thank you semua sudi singgah baca & follow blog Sis Gee.

Love,
Gee

13 comments:

  1. CCL pun kenal sis awa dalam tahun ni jugak , walaupun tak pernah jumpa tapi dapat rasa sis awa memang friendly . Servis2 design blog pun memang letup-letup

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ccl..Alhamdulillah sebab jumpa kawan blogger yang baik hati..segan jugak sbb saye ni zero ilmu lagi..haha

      Delete
    2. tima kasih CCL. Sis pun suka gak kwn ngan CCL yg peramah tu...hehe

      Delete
  2. Terkezut kita tau! Anyway thanks gee sebab ikhlas brkawan ngan Awa yg takde special mana sgt ni..haha

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. aah..deal ngan dia senang..siap pakej boleh buat geng!hehehe

      Delete
  4. servce sis hawa memang terbaik... salam kenal.. hihihihi unni dulu rajin jgk join sekgmen namun masa x mgizinkan.. memang best lebih2 if dpt fulltime blogger.. btw moga terus success jdi pnulis blogger..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you uni!salam kenal jugak ye uni!!

      Delete
  5. Semoga semangat kita2 terus membara..

    ReplyDelete
  6. Sis hawa ni mmg peramah dan friendly kan :) Rabia pun suka berkawan dengan sis hawa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul!setuju sangat!rabia pun sama!tenkiuuu sudi kawan ngn kite!hehe

      Delete

Powered by Blogger.