Simpan Banyak Draft Post di Musim Raya

September 03, 2017
Korang dah simpan berapa draft belum publish tu?hehe. Atau aku sorang yang simpan draft yang tak tersempat nak publish. haha.

Hi semua uncles & aunties!!
Kenapa banyak draft?

Sebabnya musim raya terlalu sibuk bersembang bergosip!hahaha. Aku kalau ada masa aku cuba menyelit untuk menulis post. Tapi apakan daya, kadang-kadang tak sampai 15minit anak memanggil nak minta susu lah, nak itu, nak ini. So pause sekejap tulis entry blog. Pastu ada masa lain aku sambung pulak. 

Kalau ada topic lain aku nak tulis, aku terus buat new post. Dah kalau ada 5 idea, makanya ada 5 draft post aku perlu habiskan. Eh! Terasa macam buat assignment zaman belajar je. Rindunya zaman belajar dulu... Untung adik-adik zaman muda dah pandai buat blog bagai. Banyak boleh simpan memori, kisah suka duka. Bestnyaaaa...

Raya haji kalini adik beradik yang duduk luar Terengganu ada balik. Meriah raya kalau ramai berkumpul kan? Walaupun sekejap je, beberapa hari yang ada memang aku & husband akan memaksimakan masa yang ada. Sebab tu bila nak update blog masa agak terhad. Seharian macam-macam aktiviti ada. Kalau tak buat apa-apa pun, kami lepak sembang-sembang je. Malam dah penat, mengantuk. Tulis entry sikit pastu simpan kat draft dulu. hahaha.

Takpe yang penting ada inisiatif nak tulis blog. Nanti takdelah sunyi sepi. hehehe.

Hari ni Raya Haji ke 3. Adik aku ada dah balik Melaka pagi tadi. Petang ni plan nak pergi pantai. Harap-harap cuaca okey sebab sekarang selalu jugak hujan. Budak-budak ni dah excited dapat tahu nak pergi pantai. haha.

Done for now!Next kita settlekan & publish next post wokeh!

5 comments:

  1. Singgah sini,, eh eh sama la jugak.. dah berpuluh2 dah draft ni.. x publish langsung lagii hiii.. selamat hari raya haji

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..kan wani!

      selamat hari raya aidiladha!

      Delete
  2. Kalau dah cuti raya kan. Tak ada mana sempat update entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe mimi!sibuk manjang kan..haha

      Delete
  3. rabia baru ada masa free utk menulis blog..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.