Kek Lapis Sedap & Murah Homemade

September 25, 2017
Assalamualaikum..
Salam sejahtera & hi semua!

Kek Lapis Prune
Siapa penggemar kek kita boleh geng!Aku memang pencinta kek!Dah bukan kategori penggemar, aku dah jatuh kategori pencinta!Yang mengenali aku, memang dah sedia maklum aku suka gila kek coklat. I just cant SAY NO to this!Hahaha. Kalau pergi rumah saudara mara, kawan-kawan, bila dihidang kek coklat memang comfirm habis aku makan. Sambil jeling-jeling kat tuan rumah mintak bubuh lagi dalam pinggan.Hahahahaha!

Kek Lapis Blueberry
KENAPA DUK SHARE GAMBAR KEK LAPIS?Sebabnya aku nak kongsi dengan korang kat Semenanjung ni pun ada jual kek lapis tip top macam kek lapis Sarawak tu tau!Aku pernah makan kek lapis Sarawak masa pergi Kuching tahun 2013 dulu. Sedap dengan pelbagai pilihan perisa sehinggakan rambang mata nak membeli. Tapi sekarang korang tak payah nak order dari Sarawak nung jauh seberang sana sebabnya kat Semenanjung ni pun ada dah yang boleh buat kek lapis Sarawak. 

Kek Lapis Crunch Oreo
Kat mana ada jual?

Korang boleh tekan link kat bawah ni :


atau


Menariknya, kek lapis ini dibuat dengan kuantiti yang terhad bagi memastikan kualiti kek dijaga. Tekstur kek sangat lembut & lembab sebabnya semua kek dibuat secara manual dengan penuh kasih sayang tau! Resipi adalah resipi Kek Sarawak turun temurun & merupakan produk orang Melayu. 

Kek Lapis Choc Mint
Terdapat 16 pilihan perisa kek. Ni aku share baru beberapa pilihan dah rasa nak ngap semua!Haha. 

Kek Lapis Choc Rice
Kek Lapis Cappuccino
Menarik kan?Lepas ni kalau teringin nak makan kek lapis tak payah dah cari siapa-siapa yang nak pergi ke Sarawak. Order je dengan Kek Lapis Sarawak Homemade ni. Diaorang akan buat kek fresh dari oven lagi tau untuk korang. Diaorang buat kat Utara nung. Tapi takde hal abang posmen kan ada. Tunggu je depan pintu, abang posmen tolong hantarkan. Hehe.

Dah kalau nak tengok lagi pilihan menarik, korang terjah facebook & instagram mereka wokeh!

23 comments:

  1. wow...mmg best ni...penggemar kek pasti suka

    ReplyDelete
  2. 😍😍😍😍😍

    ReplyDelete
  3. Saya pun pencinta kek. HAHAHA. Sy jadikan kek lapis la hantaran tunang dulu, tak tahu la orang suka ke tak, tapi kalau bab kek lapis Sarawak saya mmg die hard fan walaupun orang utagha. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kek ni pun dari utagha!!boleh lah try nanti!jarang dengar orang buat hantaran kek lapis!tapi mesti cantik & unik!

      Delete
  4. Sedapnya kek lapis Sarawak. Mama suka yg mint

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah mama!gee suka choc mint!macam aiskrim mint pon sedap!

      Delete
  5. Hai sis gee , CCL pun hantu kek jugak . Setiap tahun CCL akan order kek lapis ni dengan kawan CCL bila dia balik kampung . Kat perlis ni susah ha nak cari kek lapis yang betul-betul sedap . Tq sis sharing page kek lapis ni .terliur jugak nak merasa kek lapis cappuccino tue .kejap lgi CCL terjah .

    Jemput ke entri ccl
    http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/09/mimpi-salah-seorang-anak-tahfiz.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome ccl!memang kena sangat dah tu ccl dengan kek cappucino..hehehe..hi five ccl sebab sama-sama hantu kek!haha

      Delete
    2. CCL dah submit oder , ya Allah tak sabaq rasanya nak tunggu kek lapis ni , flavour cappuccino memang wajib ada , sekali submit order sampai 4 flavour .

      Delete
  6. Nampak sedap.. Terliur la pulak.. Lama mengidam ni hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha!sekarang apa promo free postage!cepat cik ash gi terjah!hehe

      Delete
  7. cikma layan gitu2 je..tp anok memg suka kek lapis..

    ReplyDelete
  8. Mudahnya nak makan kek lapis.. order, bayar dan sampai.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!sekarang kek pun abang posto antorkan..haha

      Delete
  9. terliur dah.. mudah la ada kat semenanjung.. kalau tidak mahal nau bab pos.. sampai rasa malas nk order dek kerana sayang ke kos pos

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan awa!nak tunggu orang pergi sana pun jenuh aih!haha.

      Delete
  10. apa yg sedap boleh bagi cadangan x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. gee makan perisa nutella peanut butter sedap...sebab gee choc lover!lagi satu perisa masam-masam manis pun sedap..dia rasa asam tu..try lah!

      Delete

Powered by Blogger.