Happy One Years Old My Number 4, Muhammad Aqil

August 28, 2017
SELAMAT ULANGTAHUN PERTAMA MUHAMMAD AQIL!!

Aqil is my number four!Alhamdulillah...Lahir 21 Ogos 2016, jam 10.46 pagi, 3.04kg. 

Gee & husband terasa sangat bersyukur di saat kelahiran Aqil. kami dari anak sulung, sampai ke anak ke 3 memang buat surprise kat labour room. eh!scan haruslah!tapi awal-awal pesan kat doktor supaya rahsiakan jantina baby kami sebab kami nak tahu bila baby dah keluar nanti. hehe. 

so, my number one Muhammad Arsyad. number two Nur Amani. number three Nur Ardini.

maka bila pregnant ke 4, memang jauh dari dasar hati nak baby boy. tapi kami buat tak tahu je sebab yang paling penting nak anak sihat. so bersabar lah kami menunggu saat kelahiran Aqil. 

Bila sampai waktunya. sakit dari awal subuh 21hb Ogos. tapi gee layan kan je. lepas husband hantar Arsyad & Amani sekolah, dia dah bungkus siap-siap makan pagi. owh!masa tu adik ipar gee ada dah standby kat rumah. so nak tinggalkan budak-budak tak payah nak pikir dah. Thank you Cik Li!

sempat tau makan nasi lemak. sambil-sambil layan contraction. pastu jemur baju dulu. dalam pukul 9pagi bertolak ke hospital. 

bila doct check rupanya bukaan dah pun 4cm. Alhamdulillah. so terus masuk labour room. cepat kan?Alhamdulillah.


saat kelahiran Aqil. gee sangat tak terdaya. mata tak boleh nak buka. tapi husband duk cakap bukalah mata tengok. dipaksakan jugak. lepas tengok baby & jantina Aqil, aku rasa Allahu, inilah hikmah yang Kau berikan pada aku yang sangat susah nak dapat apa yang aku inginkan. kerja yang best, gaji mahal. rupanya Dia bagi hadiah lagi besar. Muhammad Aqil pelengkap keluarga gee. Husband & gee sangat bersyukur dikurniakan 2 zuriat lelaki & 2 zuriat perempuan. 

Alhamdulillah Aqil dah setahun. semoga membesar dengan sehat, menjadi anak yang soleh & pintar untuk agama & bangsa. 

gambar family paling sempurna..haha..


6 comments:

  1. Happy birthday anak sis gee =)

    ReplyDelete
  2. Nikmat@Rezeki Allah bagi dalam pelbagai bentuk kan... Kita jer selalu lupa nak bersyukur... Terima kasih Ya Allah... Happy Birthday Aqil...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.